Teken de petitie:

Kamerleden,
let op uw aandacht

Geachte leden van de Tweede Kamer,

Wij, bezorgde burgers van Nederland, constateren naar aanleiding van het onderzoek van FractieVanAandacht.nl dat Kamerleden tijdens hun werk erg veel bezig zijn met smartphone of tablet en daardoor kwetsbaar zijn voor digitale afleidingen. De aandacht voor elkaars standpunten en argumenten verslapt hierdoor.

We vragen u in te grijpen. Neem de volgende stappen om de aandacht van uw Kamer te beschermen en onze democratie gezond te houden:

  1. Spreek samen glasheldere gebruiksregels af, om irrelevant en overmatig smartphone en tabletgebruik uit te bannen en zo de aandacht van u en uw collega’s tijdens vergaderingen beter te bewaken.
  2. Voorzie alle leden van de Tweede Kamer van digitale middelen onder beheer van NCSC en/of AIVD. (Bijvoorbeeld dezelfde middelen die Kamerleden krijgen wanneer ze op reis gaan naar risicovolle gebieden.) Beperk de mogelijkheid om zelf apps te installeren.
  3. Verbied de aanwezigheid van andere digitale apparatuur tijdens debatten.
(Verkorte weergave, download de volledige adhesietekst hier.)

Ja, ik steun het initiatief!

Als de handtekeningen naar de Tweedekamer gaan houden zij kunnen steekproeven of de steunbetuigingen rechtsgeldig zijn. Daarom hebben we je postcode en huisnummer nodig:

Verzenden

Jouw gegevens zijn veilig. We gebruiken je gegevens alleen om je op de hoogte houden van de Fractie Van Aandacht campagne. Lees onze privacyverklaring op myndr.nl.

Bedankt!

Het formulier is verstuurd. Om de ondertekening geldig te maken, is een bevestigingsmail naar het door jou ingevulde e-mailadres vestuurd.